Wereldwinkel

Een eigentijdse cadeauwinkel met een missie

Wereldwinkel Heino is jaren geleden begonnen in de kelder van een speelgoedwinkel. Na enige tijd is de winkel verhuisd naar een pand aan de Canadastraat, het assortiment werd vergroot en daarmee ook de omzet. De Wereldwinkel is nu gevestigd aan de Marktstraat 7.
Was de wereldwinkel vroeger vooral gericht op de verkoop van foodproducten zoals koffie en thee, tegenwoordig presenteren we ons steeds meer als moderne, professionele cadeauwinkel, met voor elk wat wils; van kleine cadeautjes tot prachtige authentieke woonaccessoires. Natuurlijk blijven de verschillende Max Havelaar producten in ons assortiment. De wereldwinkel heeft steeds weer nieuwe producten, zodat steeds meer producenten voor ons kunnen werken en daardoor een leefbaar inkomen kunnen creëren.

Vrijwilligers

De wereldwinkel is een vrijwilligersorganisatie, maar vrijwillig is zeker niet vrijblijvend, we blijven de medewerkers motiveren door medewerkersavonden en cursussen, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van wat er speelt binnen de eerlijke handel.
Ook op andere gebieden gaan we met onze tijd mee, zo zijn we bezig met het opzetten van kassa-automatisering, enerzijds om het onze medewerkers gemakkelijker te maken en anderzijds om sneller en efficiënter verkoop en omzetgegevens te kunnen inzien.

Bewustwording

Waar we ook onze aandacht op richten is bewustwording. Zo geven we voorlichting op basisscholen. Vorig jaar hebben we op verschillende scholen verteld over kinderarbeid in de cacao industrie, maar ook over het thema ”Kinderen spelen wereldwijd”. De laatste actie had te maken met één van de Millenniumdoelen, namelijk “Maak het waar, armoede de wereld uit”. In het kader hiervan verkochten we witte armbandjes.

Kerstpakketten

Verantwoord ondernemen kan leiden tot prachtige producten en verrassende geschenken, dit laat Wereldwinkel Heino zien met hun aanbod FairTrade kerstpakketten. Er bestaat een ruime keuze uit waardevolle geschenken uit Afrika, Azië en Latijns Amerika. Alle producten zijn ambachtelijk en met grote zorg vervaardigd. De producenten kunnen dankzij de verkoop investeren in het verbeteren van hun leef- en werkomstandigheden. Zo heeft de keuze voor een kerstpakket van FairTrade concrete resultaten. Het is ook mogelijk om zelf een pakket samen te stellen. Er wordt dan een originele verpakking omheen gemaakt. Alle prijzen zijn mogelijk. Wie zijn medewerkers een pakket met inhoud wil schenken kan contact opnemen met Abcd Efghij 0123-456789.

Grootverbruik

Maatschappelijk ondernemen wint steeds meer terrein, steeds meer mensen vragen zich af of de producten die ze kopen onder goede omstandigheden zijn geproduceerd. Wereldwinkel Heino komt graag in gesprek met bedrijven die kiezen voor eerlijke producten. Te denken valt aan koffie, thee en sappen van het merk Max Havelaar.
Voor meer informatie: Abcde Fghijk tel. 0123-456789